Clicky


FNV onderzoekt werkdruk KLM'ers

FNV onderzoekt werkdruk KLM'ers
13-06-2017 17:19 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Niet alleen medewerkers van Schiphol zuchten onder de topdrukte op de luchthaven, ook bij KLM wordt melding gemaakt van een hoge werkdruk. Daarom begint FNV een "groot onderzoek'' naar de arbeidsomstandigheden van het grondpersoneel en naar eventuele veiligheidsrisico's.

"Dit wordt een hete zomer op de werkvloer'', zei FNV-bestuurder Jan van den Brink dinsdag. "Om goed werk te kunnen leveren, is het belangrijk dat er voldoende collega’s zijn, de werkdruk binnen de perken blijft en er sprake is van een gezond veiligheidsklimaat.''

In de meivakantie was het al erg druk op Schiphol, wat leidde tot lange wachttijden voor de veiligheidscontroles. Maar ook aan bijvoorbeeld de incheckbalies, die bemand worden door de luchtvaartmaatschappijen zelf, liep het bij tijd en wijle storm. Komende zomer wordt een nog grotere reizigersstroom verwacht. Schiphol heeft om die reden al besloten dan extra personeel in te zetten en meer beveiligingsdoorgangen open te stellen.

Ook KLM maakt een stormachtige groei door. De luchtvaartmaatschappij kreeg afgelopen maand ruim 10 procent meer passagiers te verwerken dan een jaar eerder. FNV erkent dat het bedrijf gezondheid en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, maar vraagt zich wel af wat daar in de praktijk van terechtkomt nu het aantal reizigers zo sterk toeneemt.

Ook bij onder meer de bagageafhandeling en de technische dienst wil FNV de gevolgen van de sterke groei bij KLM in kaart brengen. De vakbond heeft zes weken uitgetrokken voor het onderzoek en verwacht de resultaten half augustus te presenteren.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)