Clicky


Brexit-onderhandelingen starten iets later

Brexit-onderhandelingen starten iets later
12-06-2017 12:17 | Financieel | auteur ANP/RTR

LONDEN - De formele onderhandelingen over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie beginnen volgende week, maar mogelijk niet op 19 juni. Op die dag wordt de Britse regering namelijk geacht haar programma te presenteren aan het nieuwe parlement, zei brexit-minister David Davis maandag.

Davis zei dat premier Theresa May de "grote onderhandelingen'' over de brexit zal voeren. Zijn taak zal zijn te onderhandelen over de nadere uitwerking.

Tegen de BBC zei de minister dat Groot-Brittannië vasthoudt aan het vertrek uit de Europese binnenmarkt. Het volk wil de controle over de grenzen terug en het een sluit het ander uit. EU-burgers in Groot-Brittannië en Britten in EU-landen hoeven volgens hem niet te vrezen; Londen wil zo snel mogelijk tot afspraken komen over hun rechten.

De onderhandelingen over de Britse uittreding moeten binnen twee jaar worden afgerond. Davis hield de mogelijkheid van een breuk zonder akkoord nadrukkelijk open. "Als je onderhandelingen ingaat zonder de mogelijkheid weg te lopen, krijg je in die onderhandelingen een slecht resultaat.''