Clicky


NS: meer conducteurs actief in avonduren

NS: meer conducteurs actief in avonduren
07-06-2017 17:25 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - De NS laat binnenkort op uitgaansavonden na 22.00 uur standaard twee conducteurs meerijden op treinen. Op andere avonden worden voortaan vaker flexibele teams ingezet om ondersteuning te bieden. Dat moet volgens het vervoersbedrijf bijdragen aan de 'veiligheidsbeleving' van personeelsleden en reizigers.

De NS werkt al geruime tijd aan maatregelen om de veiligheid te verbeteren. Om 's avonds meer personeel te kunnen inzetten, zijn de afgelopen periode tweehonderd nieuwe medewerkers aangetrokken en opgeleid. Vanaf 12 juni zijn op donderdag tot en met zaterdag in de late uren standaard meer medewerkers aanwezig in treinen.

De NS sprak in 2015 met de overheid, ProRail en vakbonden af meer maatregelen te nemen om de veiligheid te verbeteren. Sindsdien zijn ook extra camera's opgehangen en zijn op zeventig stations de toegangspoortjes gesloten, zodat mensen alleen naar binnen kunnen door in te checken.

Het vervoersbedrijf belooft het effect van de maatregelen te blijven evalueren. "Als het nodig is scherpen we onze maatregelen aan'', meldt Nanouke van ’t Riet, directeur Service & Operatie van NS.