Clicky


bolletjesslikker op 'heterdaad' betrapt toen hij zijn waar uitpoepte

bolletjesslikker op 'heterdaad' betrapt toen hij zijn waar uitpoepte
07-06-2017 13:26 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Met de aanhouding van vier Tilburgers denkt de politie een smokkelroute vanuit de Antillen opgerold te hebben. De bolletjesslikker werd aangehouden toen hij zijn waar loste, meldt de politie.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de politie enkele weken geleden een onderzoek. Er zou vanuit de Nederlandse Antillen cocaïne gesmokkeld gaan worden door een bolletjesslikker. Tijdens het onderzoek kwam de identiteit van de mogelijke verdachten boven. 

Uit onderzoek bleek dat de bolletjesslikker naar een hotel in Tilburg was gegaan. Dinsdagmiddag rond 12 uur viel het team het hotel binnen. Na het forceren van een kamerdeur werd een 40-jarige inwoner van Tilburg aangetroffen die op dat moment bezig was om de bolletjes naar buiten te werken. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht om dat proces medisch te begeleiden. Hij bleek minimaal 89 bolletjes van ongeveer 7 gram pure cocaïne in zich te hebben. 

Direct na deze ontdekking zijn drie andere Tilburgers opgepakt van 39 en 45 jaar. Zij zaten te wachten op de drugs. Er zijn in diverse woningen waar de verdachten ingeschreven stonden of vaak verbleven invallen gedaan. Er zijn nog enkele tientallen grammen drugs gevonden, een geldbedrag en enkele plakken hash. Ook stonden er attributen die gebruikt worden om drugs te versnijden en te verdelen. Het team zet het onderzoek voort.