Clicky


Deelnemers Alpe d’Huzes halen ruim 10 miljoen op

Deelnemers Alpe d’Huzes halen ruim 10 miljoen op
01-06-2017 20:21 | Buitenland | auteur ANP

ALPE D’HUEZ - De deelnemers aan Alpe d'HuZes hebben dit jaar ruim 10 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Ruim 4000 fietsers en lopers beklommen donderdag een tot zes keer de Franse berg Alpe d’Huez voor het goede doel.

De deelnemers hadden oorspronkelijk tot 20.00 uur de tijd om de koers te rijden of te lopen, maar noodweer gooide dit jaar roet in het eten. De organisatie legde het evenement iets voor 19.00 uur stil. Gestrande deelnemers werden met voertuigen van de berg gehaald.

Het definitieve eindbedrag wordt in oktober bekendgemaakt omdat er nog acties doorlopen en toezeggingen worden gedaan. Vorig jaar werd ruim 11 miljoen euro voor het Alpe d'HuZes/KWF Fonds opgehaald. In totaal is in de afgelopen twaalf jaar 151 miljoen bij elkaar beklommen op de legendarische berg.

Alpe d’HuZes-voorzitter Johan van der Waal is tevreden. "Met z’n allen hebben we weer afgezien, gezweet en gehuild. We hebben mooie momenten met elkaar beleefd, gelachen en nieuwe vrienden gemaakt. Ik ben ontzettend trots op iedereen die ons heeft geholpen om weer een stapje dichter bij de dag te komen dat er niemand meer doodgaat aan kanker.”

De volgende editie van Alpe d’HuZes is op donderdag 7 juni 2018.