Clicky


UPS en SF Holding richten joint venture op

UPS en SF Holding richten joint venture op
29-05-2017 16:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SHENZHEN, CHINA, – UPS en SF Holding, het moederbedrijf van SF Express, kondigden vandaag een joint venture aan om samen te werken aan het ontwikkelen en aanbieden van internationale leveringsdiensten. Aanvankelijk van China naar de VS, met uitbreidingsplannen voor andere bestemmingen. Met deze overeenkomst zetten de partijen hun complementaire netwerken, serviceportefeuilles, technologieën en logistieke expertise in. De joint venture is in afwachting van wettelijke goedkeuring.

UPS is 's werelds grootste expresleverancier en toonaangevende wereldwijde supply chain integrator. SF is marktleider in de expreslevering in China, met uitgebreide netwerkdekking binnen China, uitgebreide servicemogelijkheden en de hoogste merkherkenning in de Chinese markt voor kleine pakketten.

“We zijn enthousiast over de joint venture met SF. Met deze joint venture bieden we onze klanten uit China, die internationaal handelen of daarmee starten, een concurrentievoordeel”, zegt Ross McCullough, President van UPS Asia Pacific.

“Onze gecombineerde inspanningen zullen resulteren in nieuwe logistieke producten en diensten om de grensoverschrijdende handel van B2B- en B2C-klanten te vereenvoudigen en te versnellen.”

Het joint services aanbod combineert de sterke punten van het uitgebreide Chinese netwerk van SF, wat meer dan 13.000 servicepunten omvat in de wereldwijd grootste en snelst groeiende pakketbezorgingsmarkt, met het wereldwijde geïntegreerde netwerk in meer dan 220 landen van marktleider UPS.

Het afstemmen van de vervoersnetwerken van de partners zal de klanten meer dekking bieden, extra routingopties, meer capaciteit en meer keuzes in transittijden en serviceopties. De joint venture zal zich in eerste instantie richten op het ondersteunen van deze zeer competitieve joint service-aanbiedingen op de China-Amerika route, met geplande uitbreiding naar markten in de rest van de wereld.

“Chinese bedrijven zijn wereldwijd toonaangevend op het gebied van online retail marktomvang, e-commercepenetratie en zakelijk mobiel gebruik. Gecombineerd met een snelgroeiende en internetvaardige consumentenbasis, is het absoluut noodzakelijk dat SF en UPS samenwerken om de logistieke sector te revolutioneren. Samen streven wij ernaar om onze klanten in China meer concurrentievoordelen te brengen, om wereldwijd te kunnen slagen”, zegt Alan Wong, Group Vice President van SF

De joint venture ondersteunt de creatie van concurrerende synergiën voor UPS en SF door het bereik en omvang van de complementaire netwerken van beide bedrijven te combineren. Beide bedrijven zullen hun eigen activa gebruiken om de operationele effectiviteit en efficiëntie te verbeteren, terwijl bedrijfsprocessen worden afgestemd om een consequente klantenservice te bieden voor alle partijen die vanuit China verzenden.