Clicky


Janko van der Baan Managing Director Scania Benelux

Janko van der Baan Managing Director Scania Benelux
29-05-2017 10:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BREDA - Per 1 juni aanstaande zal Janko van der Baan (51) starten als Managing Director van Scania Benelux. Hij volgt hiermee Peter Hornig op, die inmiddels aan de slag is gegaan als Managing Director van Scania Deutschland Österreich. De afgelopen 5 jaar heeft Janko als Managing Director leiding gegeven aan Scania Danmark.

In 1988 startte Janko zijn carrière binnen de Scania-organisatie bij Beers; de toenmalige importeur en dealerorganisatie voor Nederland. Tot 2009 heeft hij bij Beers/Scania diverse managementfuncties vervuld. In dat jaar verliet hij, als Director Fleet Consulting, de Nederlandse organisatie en maakte de overstap naar het hoofdkantoor in Södertälje, Zweden.

Hier was hij gedurende drie jaren als Country Manager verantwoordelijk voor alle sales en service-activiteiten in Iran. Sinds 2012 geeft Janko als MD leiding aan Scania Danmark. Gedurende deze tijd woonde hij met zijn gezin in Kopenhagen.

“Ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdaging en de samenwerking met alle medewerkers in de Scania Benelux organisatie”, zegt Janko van der Baan. “Ook voelt het na acht jaar in het buitenland weer goed om terug te gaan naar Nederland en dichter bij onze familie en vrienden te wonen.”