Clicky


Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum

Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum
29-05-2017 10:17 | Binnenland | auteur ANP

DOKKUM - De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Dokkum. De goedheiligman komt op zaterdag 18 november aan in de Friese plaats, maakte de NTR maandag bekend.

Burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel is trots en blij dat Sinterklaas dit jaar voor Dokkum kiest. "Fantastisch nieuws voor Dokkum en de regio Noordoost Fryslân, we gaan Sinterklaas heel hartelijk welkom heten!.''

Het feit dat de intocht in Maassluis vorig jaar gepaard ging met strenge veiligheidsmaatregelen vanwege aangekondigde protesten van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet, weerhoudt Dokkum er niet van de sint te verwelkomen. "Het is een kinderfeest en als je de mogelijkheid krijgt dat te organiseren dan is dat fantastisch'', aldus een woordvoerster van de gemeente. "En uiteraard horen daar ook veiligheidsmaatregelen bij.''

Zwarte Piet leidde tot nu toe tot weinig discussie in de Friese gemeente, vertelt de zegsvrouw. Voorgaande jaren waren de pieten bij de intocht donker van kleur. Of dat dit jaar ook het geval is, moet nog worden besproken.

De NTR doet zoals gebruikelijk rechtstreeks verslag van de intocht in de elfstedenstad. De presentatie is wederom in handen van Dieuwertje Blok.