Clicky


Team Logistiek op weg naar Frankrijk voor Alpe d'HuZes

Team Logistiek op weg naar Frankrijk voor Alpe d'HuZes [+video]
26-05-2017 11:40 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

WEERT - Een team van vrijwilligers van het logistieke team van Alpe d’HuZes beklimmen in 2017 de Alpe d’Huez. Zij willen daarmee een mooi bedrag aan sponsorgeld ophalen voor het KWF Kankerfonds. Het zevental maakt deel uit van het konvooi van vrijwillige vrachtwagenchauffeurs en bijrijders die voor het evenement de logistiek verzorgen.

Vrijdagochtend vertrok het team richting Frankrijk.

Het Team Logistiek bestaat uit 18 vrijwillige vrachtwagenchauffeurs plus een aantal bijrijders. In het dagelijks leven zijn zij medewerker, manager of ondernemer in de logistiek.

De jongste logistieke vrijwilliger is 23, de oudste is 71 jaar.

Team Logistiek zorgt ervoor dat alles wat in een vrachtwagen past op tijd in Frankrijk is voor het evenement Alpe d’HuZes. Tot de lading behoren onder andere catering, generatoren, tenten, podia, licht- en geluidsinstallaties en medische hulpmiddelen.

De eerste dagen na aankomst in Frankrijk staan in het teken van lossen, opbouwen en inrichten. Daarna starten de sportieve uitdagingen.

Donderdag 1 juni vindt voor de twaalfde keer het evenement Alpe d’HuZes plaats. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen ruim 4 duizend deelnemers ook dit jaar lopend of fietsend samen de legendarische Alpe d’Huez één tot zes keer. In de afgelopen jaren is op deze manier al ruim 140 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Dit jaar wordt het startschot gegeven door Maarten van der Weijden, die olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen werd nadat hij was genezen van leukemie.

Vanaf zondag 28 mei staat de berg van Bourg d’Oisans tot en met Alpe d’Huez de hele week in het teken van het evenement. Met interessante, mooie en leuke bijeenkomsten; van een avond over kankeronderzoek tot tartiflette eten met onze Franse partners. Op woensdag 31 mei vindt Alpe d’HuZus plaats, waarbij 231 supporters en vrijwilligers, die op de koersdag andere taken hebben, gezamenlijk één keer de berg beklimmen.