Clicky


S’Jegers Transport neemt elf nieuwe Scania's in gebruik

S’Jegers Transport neemt elf nieuwe Scania's in gebruik
25-05-2017 10:15 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

LAAKDAL(B) - S’Jegers Transport uit Laakdal heeft elf nieuwe Scania’s in gebruik genomen: tien Scania’s Streamline R450 en één Scania Streamline R580 V8. “Ze zijn alle uitgerust met een retarder”, zegt zaakvoerder Karl S’Jegers die nog alle dagen zelf met een Scania V8 de weg op gaat. “En het verbruik valt heel goed mee. Iedere week krijgen we van Scania een overzicht van elk voertuig.”

Karl S’Jegers begon in 1995 als eigenrijder met één vrachtwagen. Nu heeft S’Jegers Transport 220 trekkers en 1.000 trailers. De voornaamste activiteit van S’Jegers Transport is het vervoeren van zeecontainers. Daarnaast is het bedrijf ook actief in het internationale transport van groepage en volle vrachten in huifwagens.

Sinds 2000 is S’Jegers Transport gevestigd in de bedrijvenzone in Vorst-Laakdal. “We beschikken op onze site over een hypermoderne garage en technische ruimte, goed uitgeruste magazijnen en kantoren”, zegt Karl s’Jegers. “Onderhoud, voorbereiding voor de technische keuring, depannage en herstelling gebeuren door het eigen team van acht mecaniciens. Onze parking is goed voor een capaciteit van meer dan 100 vrachtwagens.” In Laakdal - en sinds vorig jaar ook in Tessenderlo - beschikt het bedrijf over grote opslagplaatsen om de goederen van de klanten op te slaan.

S’Jegers Transport is gespecialiseerd in het vervoeren van zeecontainers. “Onze sterkte is dat we met goed opgeleide Belgische chauffeurs werken”, zegt Karl S’Jegers. “Onze ervaren dispatchers en chauffeurs zorgen voor een snelle en correcte levering. Daarnaast doen we ook internationaal vervoer. Zo vertrekken we meerdere keren per week richting Frankrijk en Italië, maar ook in de rest van Europa zijn wij sterk vertegenwoordigd.”

Waarom het bedrijf nu koos voor Scania? “Ik had gelezen en gehoord dat de R450 SCR-only superzuinig was”, vertelt Karl S’Jegers. “En dat blijkt ook te kloppen. We hadden al een occasie van Scania in gebruik en daar zijn we bijzonder tevreden over. Bovendien spreekt Scania nog steeds tot de verbeelding van heel wat chauffeurs.”

Alle wagens werden geleverd door Scania-dealer Buga Westerlo in de nieuwe huisstijl van S’Jegers Transport. “We houden de wagens 8 tot 9 jaar”, zegt Karl S’Jegers. “Dan verkopen we ze. De voertuigen hebben dan om en nabij de 1.000.000 kilometer op de teller staan.”

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus