Clicky


Sectorinstituut plaatst 1.500ste zij-instromer

Sectorinstituut plaatst 1.500ste zij-instromer
24-05-2017 11:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Door de aantrekkende economie ontstaat er een tekort aan vakbekwame chauffeurs. Het sectorplanproject ‘2000 chauffeurs gezocht’ geeft mensen die altijd al chauffeur wilden worden de kans om met 90 procent vergoeding van het lesgeld en een baangarantie hun droombaan te realiseren. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek voert het project uit. Onlangs trad Maurice Toonen in dienst bij Van Rooijen Logistiek in Eindhoven en sprong de teller voor het zij-instroomproject op 1.500. Een mooie mijlpaal.

Lang gekoesterde droom

Maurice Toonen is de 1.500ste deelnemer aan het zij-instroomproject, die via het Sectorinstituut Transport en Logistiek een baan heeft gevonden in de transportbranche. Onlangs trad hij na een korte sollicitatieprocedure in dienst bij Van Rooijen Logistiek in Eindhoven. Daarmee komt een langgekoesterde droom voor Maurice (27) uit. Hij komt uit een echt chauffeursnest. Zijn vader zit op de wagen en zelf wilde hij van jongs af aan niets liever dan in zijn voetsporen treden.

Maurice: "Als klein manneke reed ik al met pa mee. Toen ik wat ouder was, mocht ik soms ook met de wagen oefenen op het terrein. Ik vond het allemaal prachtig, maar het geld ontbrak voor de rijopleiding. Eigenlijk wilde ik altijd al chauffeur worden. Door het zij-instroomproject gaat dat nu eindelijk lukken."

Chauffeurstalent

Van Rooijen Logistiek is met ruim 550 medewerkers een grote transportwerkgever in de regio Eindhoven. Dirk van Riel, Hoofd P&O: "We bewandelen alle mogelijke wegen om chauffeurs te vinden. Onder andere via het zij-instroomproject." 

Na een zorgvuldige selectie en gebleken geschiktheid kunnen kandidaten met subsidie een opleiding tot chauffeur gaan volgen. De opleiding start zodra ze een baan hebben gevonden bij een transportbedrijf. 

Van Riel: "We zagen meteen dat Maurice Toonen chauffeurstalent heeft. Ik dacht al snel: met hem gaan we door."

500 extra zij-instromers

Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek: “We verwachten dat de vraag naar gedreven chauffeurs blijft toenemen. Daarom hebben de sociale partners besloten om ruimte te maken voor nog eens 500 extra zij-instromers. Het maximaal aantal zij-instromers wordt daarmee verhoogd naar 2.500. Hierdoor kunnen we nog meer mensen helpen hun droom waar te maken”.
  
De kracht van samenwerking

In opdracht van de sociale partners, FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen, TLN en VVT ondersteunt SOOB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de Sector Transport en Logistiek, bij het optimaliseren van de arbeidsmarkt en het bevorderen van goede arbeidsverhoudingen in de sector. Daarom zoekt SOOB steeds actief naar samenwerking met andere instanties als dat de sector ten goede komt, zoals met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ten behoeve van het Sectorplan Transport en Logistiek waar het project '2000 chauffeurs' onderdeel van is. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek voert de projecten uit.

Foto's

  • J.Roeland
    VAN ROOIJEN