Clicky


Veel transportmaterieel te zien tijdens Dag van de Bouw

Veel transportmaterieel te zien tijdens Dag van de Bouw [+foto's]
20-05-2017 20:12 | Overig | auteur Redactie [FE] | ANP

HARLINGEN - Bij grote bouwplaatsen staan vrijwel altijd mensen van achter de hekken te kijken naar de vorderingen. Zaterdag gingen door heel Nederland de hekken voor een keer open. Tienduizenden mensen namen een kijkje bij bouwprojecten tijdens de Dag van de Bouw.

Zo ook in Harlingen waar bezoekers een kijkje konden nemen bij de aanleg van de N31. Ook de redactie van Transport Online nam er vandaag, zaterdag 20 mei, een kijkje.

De N31 is de directe verbinding tussen Amsterdam en Leeuwarden, via de Afsluitdijk en Harlingen. Deze weg wordt opnieuw aangelegd om de bereikbaarheid van Fryslân te verbeteren. De nieuwe weg is bovendien veiliger en zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer in en om Harlingen. De nieuwe N31 wordt een autoweg met twee keer twee rijbanen en komt grotendeels verdiept te liggen.

De rondleiding startte bij de nieuwe toegang van Harlingen, de Centrale aansluiting. Hier daalden we letterlijk af naar de verdiepte bak. De wandelroute startte hier, liep onder het spoorviaduct en het Oosterparkwegviaduct door en je kon zelfs een kijkje nemen bij het aquaduct.

Naast de bouwwerkzaamheden was er natuurlijk ook veel transportmaterieel te bekijken.

In totaal schat Bouwend Nederland dat zo'n 68.000 mensen een bouwproject bezochten.


Foto's

klik op de foto voor een vergroting!