Clicky


Twee nieuwe DAF-trekkers voor Melkweg | Fritom

Twee nieuwe DAF-trekkers voor Melkweg | Fritom
15-05-2017 17:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BOLSWARD - Vandaag, maandag 15 mei, heeft Bedrijfswagen Service Friesland van twee DAF trekkers de sleutels overhandigd aan de Melkweg | Fritom in Bolsward. Het betreft een DAF XF FTP 440 en een DAF CF 400.

De DAF XF FTP 440 zal ingezet worden voor het containertransport. Er is gekozen voor een FTP configuratie met een hefbare voorloopas, welke zorgt voor optimale aslastverdelingen bij wisselende lading. Dit zodat de DAF XF zo breed mogelijk inzetbaar is.

De DAF XF trekker is voorzien van een MX-11 motor, en is conform de huisstijl van de Fritom groep gespoten. De MX motor welke bekend staat om zijn hoge efficiency, en een brandstofbesparing van zo’n 2 procent, is goed voor het milieu en voor het rendement. De motor is gekoppeld aan een AS-Tronic geautomatiseerde versnellingsbak met Fastshift, EcoRoll en Hill Start Aid.

Daarnaast is er gekozen voor een MX Engine Brake voor extra remvermogen. De vernieuwde MX Enigebreak levert 20% meer vermogen, en is daarmee voor het merendeel van de toepassingen een uitstekend alternatief voor een retarder. Door de vernieuwde bediening, in drie stappen vanaf de stuurkolom, is het remvermogen optimaal aan te passen aan de rijomstandigheden. Dat rijdt comfortabeler en scheelt remslijtage en brandstof.

De handige Adaptive Cruise Control (ACC) is een cruise control-systeem met uitgebreide functionaliteit. Het helpt de bestuurder een veilige afstand tot het voor hem rijdende verkeer te bewaren en waarschuwt de bestuurder als er handmatig moet worden ingegrepen.

ACC controleert met behulp van een radarsensor of er zich bewegende objecten op dezelfde rijbaan bevinden. ACC handhaaft een vooraf ingestelde snelheid zolang er geen ander verkeer wordt waargenomen. Als er een langzaam rijdende voorligger wordt waargenomen, zal ACC het motorvermogen verminderen en - indien nodig - retardersystemen en remmen activeren om de vooraf ingestelde veilige volgafstand aan te houden.

Er zal een afstandswaarschuwing worden gegeven als het noodzakelijk is voor de bestuurder om in te grijpen om de ingestelde afstand te bewaren. De ingebouwde Forward Collision Warning-functie waarschuwt de bestuurder als hij maximale remkracht toe moet passen om een kop-staartbotsing te voorkomen. Dankzij ACC hoeft de bestuurder de ingestelde rijsnelheid van de cruise control niet langer voortdurend te wijzigen, waardoor stress en vermoeidheid afnemen. ACC maakt rijden meer ontspannen en veiliger.

DAF CF 400

Naast de mooie DAF XF heeft Bedrijfswagen Service Friesland ook de sleutels mogen overhandigen van een DAF CF 400 aan de Melkweg | Fritom. De DAF CF welke bekend staat als een ware allrounder met lage operationele kosten, een ultiem chauffeurscomfort en vooral een ongeëvenaarde veelzijdigheid.

De markante grille en het fraaie chromen paneel met DAF-logo zijn echte eyecatchers. Daar boven pronkt het mooie logo van Melkweg | Fritom. Het aantrekkelijke frontdesign loopt door in de nieuwe spatschermen, en fenders. Voor een optimale aerodynamica en de hoogste brandstofefficiency.

De Daf CF 400 heeft een ruime dagcabine. Fraai en stijlvol van buiten, en comfortabel van binnen. Design en functionaliteit gaan hand in hand. Neem de aerodynamische hoekspoilers. Die geven het uiterlijk extra cachet, en sturen de luchtstroom zodanig dat de handgrepen op de portieren mooi schoon blijven. De extra verlichting waar voor gekozen is zijn de geïntegreerde skyligts in het cabine dak, dit draagt weer bij tot een stukje veiligheid voor de chauffeur.

Gemakkelijk in- en uitstappen is belangrijk bij een truck in deze klasse, zeker omdat de DAF CF voornamelijk zal worden ingezet voor het RMO transport. Waarbij de praktische lage cabinevloer van slechts 1,25 m helemaal een uitkomst is. Want daardoor kan volstaan worden met twee of drie opstaptreden. De aluminium treden zijn antislip. Dit is veilig, ziet er fraai uit en helpt beschadigingen te voorkomen. Ook is er deze keer gekozen voor een Space Cab cabine welke de veiligheid en het comfort voor de chauffeur verhoogt.