Clicky


Ruim 700 handtekeningen voor betere cao DHL Express

Ruim 700 handtekeningen voor betere cao DHL Express
12-05-2017 11:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Met ruim 700 handtekeningen maken werknemers van DHL Express duidelijk dat ze snel een goede cao willen. De handtekeningen, die afgelopen weken zijn verzameld, worden maandag 15 mei om 9.30 uur op Schiphol aangeboden aan de directie van DHL Express.

De cao bij DHL Express, waar ongeveer 1.200 werknemers onder vallen, is al bijna anderhalf jaar verlopen. “Mede dank zij de inzet van de werknemer is DHL Express de laatste jaren weer uit het dal geklommen”, zegt onderhandelaar Agostino Di Giacomo Russo van CNV Vakmensen.

“Ze zien dat het goed gaat met het bedrijf en dat aandeelhouders fors worden beloond. In plaats van te mogen meedelen in het succes worden de werknemers door de directie getrakteerd op een slecht cao-eindbod, met tal van verslechteringen. Logisch dat ze dat hebben afgewezen. De handtekeningenactie is een laatste waarschuwing. Als de directie dit negeert, gaan we minder vriendelijke acties voorbereiden.”

Eisen

CNV Vakmensen wil een cao met een behoorlijke loonstijging (2,5 procent per jaar plus een eenmalige uitkering van 300 euro) en daarnaast 0,5 procent per jaar voor een scholingsbudget. De bond wil ook een onafhankelijk onderzoek naar de werkdruk en afspraken over het aantal uitzendkrachten in het bedrijf. “En uiteraard moeten alle verslechteringen van tafel, bijvoorbeeld als het gaat om de onregelmatigheidstoeslag, overwerkperiodes en maaltijdvergoedingen.”

Handtekeningen

De kaarten met handtekeningen worden maandag door een delegatie van de werknemers aangeboden aan de directie.

Foto's

  • DHL
    DHL
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)