Clicky


On Time Logistics/OTX Logistics Nederland overgenomen door YTO Express Group Co.

On Time Logistics/OTX Logistics Nederland overgenomen door YTO Express Group Co.
10-05-2017 17:18 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

HOOFDDORP - Op 8 mei jongstleden is een meerderheid van de aandelen van On Time Logistics Holding Ltd., de groep waarvan OTX Logistics Nederland deel uitmaakt, overgenomen door YTO Express Group Co. Ltd., een vooraanstaand aanbieder van Express Services in China.

Het in Shanghai gevestigde YTO wordt ondersteund door investeerders Alibaba Group Holdings en Yunfeng Capital. Door zich te versterken met de internationale Freight Forwarding organisatie van de On Time Group zet YTO een grote stap in hun streven naar internationale expansie.

YTO heeft contractueel ingestemd zich niet met de huidige bedrijfsvoering te mengen. In het verlengde hiervan blijven bedrijfsnamen onveranderd, blijft het voltallig management van On Time/OTX aan en blijft bedrijfsvoering en organisatiestructuur ongewijzigd. Dennis de Wit, directeur van OTX Logistics en tevens Executive Director van de On Time Group, is van mening dat deze acquisitie een vruchtbare ontwikkeling is voor zowel de organisatie als voor haar klanten.

De Wit: “Met betrekking tot onze dienstverlening zien wij gunstige perspectieven. Zo verwachten we dat door synergie en schaalvergroting onze onderhandelingspositie bij carriers verbetert. Ook ons expansiebeleid in Azië zal een boost krijgen en ons wereldwijde dienstenpakket zal op onderdelen (bijvoorbeeld op het gebied van eCommerce fulfilment in China) aanmerkelijk versterkt worden. We verheugen ons op het exploreren van deze potentiele kansen.”