Clicky


Groen & Groothuis Transport en Groen Transport Zwolle failliet verklaard

Groen & Groothuis Transport en Groen Transport Zwolle failliet verklaard
10-05-2017 10:34 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - Voor de rechtbank van Overijssel zijn dinsdag 9 mei zowel Groen & Groothuis Transport BV als Groen Transport Zwolle BV. failliet verklaard

Groen & Groothuis Transport B.V. is, volgens de eigen website, een transportbedrijf gespecialiseerd in containervervoer over de weg.

In 1938 werd de voorloper van beider bedrijven gesticht door Jan Groen. In 1964 werd het familiebedrijf overgenomen door Henk Groen.

Om continuïteit te waarborgen ging het eenmansbedrijf in 1995 over tot oprichting van Groen Transport Zwolle B.V.. Naast het transport nam de opslag ook toe en Groen Warehousing Zwolle was ook een feit.

In 2001 diende de derde generatie zich aan en Gert Groen en Arjan Groothuis richtten Groen & Groothuis Transport B.V. op. Door overname van de werkzaamheden van Groen Transport Zwolle B.V. kon het bedrijf verder groeien.

In totaal werken er bij beider bedrijven, volgens gegevens van de Kamer van Koophandel, rond de 22 mensen.

Waardoor de bedrijven in de financiële problemen geraakt zijn is op dit moment niet bekend. Curator mr. Teunis was woensdagochtend niet bereikbaar voor een toelichting op het faillissement.

Het is op dit moment eveneens niet bekend of het bedrijf een doorstart zal maken.