Clicky


Conferentie TLN en Peter van Dalen over parkeerplaatsen en nieuwe Europese wetgeving

Conferentie TLN en Peter van Dalen over parkeerplaatsen en nieuwe Europese wetgeving
09-05-2017 13:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie/SGP) houden op vrijdagmiddag 12 mei aanstaande samen een conferentie over veilig wegvervoer in Nederland en Europa.

Op deze conferentie debatteren zij, met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, ministerie van I&M en het bedrijfsleven, over oplossingen voor de parkeerproblematiek voor vrachtwagens. Ook wordt er vooruit gekeken naar de nieuwe wetgevingsvoorstellen voor het wegvervoer, waar de Europese Commissie binnen enkele weken mee zal komen. 

Peter van Dalen (Eurofractie ChristenUnie/SGP): "In Nederland is er een tekort aan beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Dat leidt tot onveiligheid en overlast. De EU heeft middelen beschikbaar voor medefinanciering voor aanleg van beveiligde parkeerplaatsen. Met TLN breng ik graag relevante spelers bij elkaar. Ondernemers en lokale/regionale Nederlandse bestuurders kunnen belang hebben bij aanvullende financiële steun uit de EU. De Europese Commissie kan de praktijkervaring goed gebruiken als het gaat om ontwikkeling van beleid."

Arthur van Dijk (voorzitter TLN): "TLN wil een humane behandeling van chauffeurs: dat betekent voor de 45 uur rust een duidelijk verbod, met een mogelijkheid deze ééns in de vier weken in de cabine te kunnen genieten, bij voorkeur op een beveiligde parking met goede faciliteiten. Die moeten er dan wel voldoende zijn. Het recent geopende Maasvlakte Plaza is al een stap in de goede richting. Voor uitbreiding en verbetering van bestaande parkings vragen we nadrukkelijk de aandacht voor de Europese financieringsmogelijkheden."