Clicky


Geslaagde open dag voor 100-jarig Van der Werff Logistics

Geslaagde open dag voor 100-jarig Van der Werff Logistics [+foto's]
07-05-2017 14:43 | Transport | auteur Redactie [FE]

HEERENVEEN - Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum hield Van der Werff Logistics zaterdag 6 mei een open dag voor belangstellenden en uiteraard was Transport Online ook van de partij.

Aan it Dok 8 in Heerenveen werd het grootste gedeelte van het materieel van Van der Werff opgesteld zodat belangstellenden een kijkje in en rondom de vrachtwagens konden nemen.

Naast het moderne hedendaagse materieel stonden er ook een aantal oldtimers van Van der Werff uit vervlogen tijden opgesteld.

Aan belangstelling was zaterdag geen gebrek. Een hoop bezoekers hadden de moeite genomen om een kijkje te nemen bij dit honderdjarige transportbedrijf in het Noorden.

Geschiedenis

Van der Werff Logistics werd opgericht door Jouke van der Werff in 1916. In 1938 namen zonen Jouke, Theo en en Sjoerd het bedrijf van hun vader over. Toen reden er drie vrachtwagens voor het bedrijf.

In 1960 schakelde het bedrijf over van verhuisvervoer naar het vervoer van bouwmaterialen. Kleinzoon Jouke deed ook zijn intrede in het bedrijf en zou het bedrijf later overnemen van zijn vader.

In 1975 groeide het bedrijf naar een transportbedrijf met inmiddels twaalf vrachtwagens en was toen nog gevestigd in Wytgaard.

In 1999 verhuisde het transportbedrijf dat omgedoopt werd van Van der Werff Transport naar Van der Werff Logistics naar Heerenveen.

In 2009 kwam de vierde generatie van der Werff aan het roer van de firma te staan en nam Theo van der Werff het bedrijf over. Samen met collage Arjen Tulner vormen zij de huidige directie. Van der Werff heeft naast een vestiging in Heerenveen nu ook een vestiging in Waalwijk.

Het wagenpark van Van der Werff is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 85 trekkers, meer dan 20 vrachtwagens met kranen, meer dan 100 mega trailers, meer dan 50 tautliners, meer dan 75 open trailers en 20 volumecombi's.

Voor alle foto's van de open dag in Heerenveen klikt u hier!