Clicky


Man raakt zwaargewond bij anti-terreur test met vrachtwagen

Man raakt zwaargewond bij anti-terreur test met vrachtwagen [+video]
05-05-2017 11:45 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

FÜRSTENHAGEN(D) - Bij een anti-terreur test is donderdag 4 mei een 48-jarige man ernstig gewond geraakt. Volgens Duitse media zal deze test de nodige juridische gevolgen gaan hebben.
 
De man reed met een vrachtwagen op een Nice-barrière zoals de betonnen afzettingen worden genoemd sinds de aanslagen in Nice en Berlijn waarbij gebruik werd gemaakt van een vrachtwagen.

Volgens de politie gaat het hier om een eigen test door een bedrijf uit Ulsar dat zelf een blokkade wilde testen. Hoewel het betonblok de kracht van de vrachtwagen weet te weerstaan wordt de vrachtwagen enkele meters de lucht in gelanceerd.

De chauffeur raakte ernstig gewond en is per traumaheli overgevlogen naar een ziekenhuis in Göttingen.

De test vond plaats op een verlaten maar openbaar terrein. Daardoor zal deze test ook de nodige juridische consequenties hebben. Het openbaar ministerie van Göttingen heeft een onderzoek ingesteld naar de test.

Sinds de aanslagen in Nice en Berlijn wordt gekeken naar de deugdelijkheid van betonnen barrières. Oudere blokken zouden niet opgewassen zijn tegen de kracht van een vrachtwagen blijkt uit eerdere tests. Deze tests werden echter uitgevoerd zonder fysieke bestuurder in de cabine.