Clicky


Total koopt Nederlandse LNG-verkoper PitPoint

Total koopt Nederlandse LNG-verkoper PitPoint
03-05-2017 17:19 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Total heeft de Nederlandse onderneming PitPoint B.V. overgenomen. PitPoint B.V. is Europa's op twee na grootste leverancier van CNG/Groengas-brandstof voor voertuigen.

PitPoint B.V. is een marktleidende onafhankelijke producent van alternatieve brandstoffen met een netwerk van circa 100 CNG/Groengas-tankstations. De onderneming is ook actief op het gebied van LNG, biogas, waterstof en elektrische oplaadpunten voor het weg- en watertransport. PitPoint B.V. maakt momenteel een sterke groei door in verschillende Europese landen waaronder Nederland, België en Duitsland.

De overname stelt de Total Groep in staat haar aanwezigheid in de sector CNG/Groengas- brandstoffen aanzienlijk te vergroten. Zij concentreert zich daarbij met name op het vrachtvervoer en op professionele transportbedrijven. Zo kan de Groep vorm geven aan haar plannen voor een Europees netwerk van 350 aardgas-tankstations dat in 2022 klaar moet zijn en dat Total Europees marktleider op het gebied van aardgas zal maken.

“Na de overname van Lampiris in 2016 is ook deze overname onderdeel van Total's strategie gericht op uitbreiding van haar koolstofarme activiteiten. Dit met name door de ontwikkeling van aardgas waarin de Groep wereldwijd marktleider is. Het voldoen aan de grotere vraag naar gas met behulp van nieuwe toepassingen voor transport staat centraal in onze geïntegreerde strategie voor uitbreiding in de aardgaswaardeketen,” zegt Patrick Pouyanné, voorzitter en CEO van Total.

“Er bestaat een enorm potentieel voor de ontwikkeling van aardgas als voertuigbrandstof voor de transportsector. Het is onze bedoeling om de technologische en commerciële expertise die PitPoint zich de afgelopen tien jaar eigen heeft gemaakt te combineren met het sterke retailmarketingnetwerk en klantenbestand van Total. PitPoint staat dus centraal in onze ambities voor Marketing & Services in de Europese aardgassector voor voertuigen, en dit is in lijn met onze intentie onze klanten schone energieoplossingen aan te bieden.”

De transactie heeft geen gevolgen voor de klanten en medewerkers van PitPoint B.V. Hun contractvoorwaarden blijven ongewijzigd.

Foto's