Clicky


Politie maakt einde aan gijzeling Arnhem

Politie maakt einde aan gijzeling Arnhem
03-05-2017 14:35 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - Het is nog niet duidelijk waarom een man woensdag enkele mensen in gijzeling heeft genomen in Arnhem. De verdachte, die zichzelf overgaf, is een 57-jarige man uit Arnhem die bekend is bij politie. Hij lijkt vooralsnog geen banden te hebben met terreurorganisaties, zegt de politie

De man stapte aan het begin van de middag een wijkcentrum in de buurt Klarendal in. Hij zei dat hij een vuurwapen, een bomvest en messen bij zich had. De politie zette de omgeving af en evacueerde enkele mensen. Andere omwonenden kregen te horen dat ze binnen moesten blijven. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft een robot naar het wijkcentrum gestuurd.

Er waren vier mensen in het wijkcentrum, onder wie twee handhavers. De gijzelnemer stuurde twee gijzelaars naar buiten met een brief. De burgemeester van Arnhem heeft inmiddels met de gijzelaars gesproken.

Onderbroek

Toen hij zich overgaf, ongeveer drie uur na het begin van de gijzeling, droeg de man alleen een onderbroek. Hij had voor de zekerheid zijn andere kleren moeten uitdoen. Hij werd geboeid en geblinddoekt afgevoerd door leden van een speciale eenheid. Kort daarna liet de politie weten dat de ,,gijzelingssituatie onder controle is''. Uit onderzoek bleek dat het vuurwapen en het bomvest nep waren.

De man woont niet ver van het wijkcentrum. Zijn woning is doorzocht, maar er is niets gevaarlijks gevonden.

Op last van de politie lag het treinverkeer rond Arnhem een tijdje gedeeltelijk stil.