Clicky


Politie Londen schiet terreurverdachte neer

Politie Londen schiet terreurverdachte neer
28-04-2017 10:31 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - Een vrouw, die ervan wordt verdacht een terroristische actie voor te bereiden, is donderdag tijdens een inval van de politie in het noordwesten van Londen neergeschoten. Dat meldt de BBC.

De vrouw van in de twintig is naar het ziekenhuis gebracht waar de politie haar bewaakt. Zij is volgens een politiewoordvoerder vanwege haar verwondingen nog niet aangehouden. De politie sloeg wel zes andere verdachten in de boeien.

Drie verdachten die op hetzelfde adres werden gearresteerd, zijn twintig en zestien jaar. De politie arresteerde later nog een man en een vrouw die terugkeerden naar het huis. Een andere verdachte werd opgepakt in het graafschap Kent. Zij is 43.

De antiterreurdiensten hielden het adres en meerdere personen al geruime tijd in de gaten, zei een politiewoordvoerder tegen de BBC. Een antiterreurcoördinator van de Britse politie stelde dat met de aanhoudingen een plan is verijdeld om een aanslag te plegen.

Op sociale media waren vrijdag beelden van de inval te zien. De video toont hoe gewapende agenten voor het huis staan. Vervolgens klinken meerdere schoten.

Volgens de politie is er geen verband tussen de zaak en een eerdere arrestatie van een terreurverdachte in Londen donderdag.