Clicky


Russisch marineschip zinkt na aanvaring

Russisch marineschip zinkt na aanvaring
27-04-2017 15:20 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

ISTANBUL - Een Russisch marineschip is donderdag gezonken na een aanvaring voor de kust van Turkije. Alle 78 opvarenden zijn gered, meldden de Turkse autoriteiten.

Het Russische vaartuig kwam volgens Turkse media op de Zwarte Zee in dichte mist in botsing met een vrachtschip dat vee vervoerde. Dat schip was volgens televisiezender NTV met ruim 8000 schapen aan boord onderweg naar Jordanië.

Het marineschip Liman, naar verluidt een verkenningsvaartuig, maakte volgens Turkse media water na de aanvaring en was niet meer te redden. De Turkse autoriteiten kwamen de bemanning daarop te hulp met een sleepboot en drie snelle reddingsboten.

Het vrachtschip liep volgens het Russische staatspersbureau TASS geen noemenswaardige schade op. De bemanning zou ook niet om hulp hebben gevraagd.

Adviseurs van de Turkse premier Binali Yildirim hebben na de aanvaring contact gehad met hun Russische collega's. De Turkse functionarissen spraken namens Ankara hun verdriet uit over het scheepsongeval, zeggen bronnen rond het departement.