Clicky


United gaat overboekingen verminderen

United gaat overboekingen verminderen
27-04-2017 10:22 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

CHICAGO - Luchtvaartmaatschappij United Airlines gaat minder tickets per vlucht verkopen. Dit doet het bedrijf om te voorkomen dat het nog eens in een incident verwikkeld raakt zoals eerder deze maand toen een passagier op een overboekte vlucht hardhandig uit het toestel werd verwijderd, waarbij hij gewond raakte.

Het is gebruikelijk dat luchtvaartmaatschappijen iets meer tickets verkopen voor een vlucht dan dat er daadwerkelijk stoelen zijn. Dat komt omdat er vrijwel altijd een of meer passagiers uiteindelijk niet meevliegen. Mocht iedereen toch komen opdagen, dan bieden vliegmaatschappijen meestal een financiële vergoeding voor mensen die vrijwillig uitstappen.

United maakte donderdag bekend de maximale vergoeding voor vrijwillige uitstappers te verhogen naar 10.000 dollar (9170 euro).

Op de overboekte vlucht waarop het incident gebeurde, weigerde iedereen vrijwillig van boord te gaan. Uiteindelijk werd een arts van Aziatische afkomst hardhandig uit het vliegtuig gezet. Het incident, dat door een andere passagier werd gefilmd, kwam United wereldwijd op een storm van kritiek te staan.