Clicky


Koningsnacht barst los met vrijmarkt en muziek

Koningsnacht barst los met vrijmarkt en muziek
26-04-2017 23:43 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG -  Sfeervol, druk en droog. Zo laat de Koningsnacht in verschillende Nederlandse steden zich tot nog toe samenvatten. In Den Haag barstte het jaarlijkse festival The Life I Live om 19.00 uur los. Door de hele stad spelen bands als Pat Smith & Friends, Fresku & Mocromaniac en Indian Askin op diverse podia.

"De optredens van de bands slaan enorm aan", zegt organisator Arthur Pronk. "Op het Spuiplein gaat het helemaal los." Dit jaar is er voor het eerst elektronische muziek op het Kerkplein. "Dat is een blijvertje", aldus Pronk.

Hij schat dat er ruim 150.000 bezoekers zijn. "Het wordt wel wat drukker omdat mensen nog onderweg zijn naar Den Haag. Hoe dan ook word ik hier heel blij van als je het vergelijkt met vorig jaar." Toen kwamen door het slechte en koude weer slechts 125.000 bezoekers af op het festival, dat tot 's nachts 01.00 uur duurt.

Ook op een ander jaarlijks evenement, de Vrijmarkt in Utrecht, is de regen uitgebleven. Het is er "bomvol", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Iedereen heeft het uitstekend naar zijn zin."

In Rotterdam is de Erasmusbrug speciaal voor Koningsdag verlicht in de kleur oranje.