Clicky


CNV Vakmensen: 'Acties bij DHL Express lijken nu onvermijdelijk'

CNV Vakmensen: 'Acties bij DHL Express lijken nu onvermijdelijk'
25-04-2017 13:32 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - "De cao van pakketdienst DHL Express moet ook winst opleveren, voor de werknemers. De onderneming heeft de crisis glansrijk doorstaan. Dat moet nu ten goede komen aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor dat succes, de werknemers."

Onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo van CNV Vakmensen acht acties bij het bedrijf onvermijdelijk, nu DHL Express niet heeft gereageerd op ene vorige week uitgebracht ultimatum van vakbondszijde.

De cao bij DHL Express is bijna anderhalf jaar geleden verlopen. Cao-onderhandelingen resulteerden in een ondermaats eindbod van de zijde van de werkgever. Dat werd door de vakbondsleden afgewezen.

Di Giacomo Russo: ”Het bedrijf heeft alle prestatierecords verbroken en de aandeelhouders profiteren volop. Dat lot moet ook de werknemers ten deel vallen. Dat is niet anders dan eerlijk. En dan is de 2,5 procent loonsverhoging die wij vragen, plus 300 euro eenmalige uitkering, heus niet overvraagd. Sterker nog, wij willen dat het goed gaat met DHL Express. Niet voor niets verlangen we een scholingsbudget voor de werknemers van een half procent per jaar. Zodat de mensen geschoold en wel hun taak aan kunnen.”

Nu DHL Express niet heeft gereageerd op het ultimatum - dat afliep om 12.00 uur vandaag - wil de bestuurder in overleg met de leden de koers van de acties uitzetten. De eerste bewegingen daarin zullen na het weekeinde worden gemaakt.