Clicky


Den Hartogh Cleaning overgenomen door Boasso Global

Den Hartogh Cleaning overgenomen door Boasso Global
24-04-2017 12:34 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Boasso, een volledige dochteronderneming van Quality Distribution, Inc., heeft aangekondigd dat het Den Hartogh's Europese depot- en tankreinigingsbedrijf heeft overgenomen. Met verloop van tijd zal Den Hartogh Cleaning volledig overgaan naar het merk Boasso Global.

Boasso met haar hoofdkantoor in New Orleans, Louisiana is een marktleider op het gebied van tankcontainers en depot service providers en heeft twaalf locaties in de Verenigde Staten, zeven locaties in het Verenigd Koninkrijk en nu vier locaties op continentaal Europa. Boasso biedt haar klanten een wereldwijd product met marktleidende best practices en verhoogde kosteneffectieve mogelijkheden.

Den Hartogh Cleaning, een voormalig operationeel segment van Den Hartogh Logistics, met hoofdkantoor in Rotterdam is marktleider in tankreiniging, reparatie en depotdiensten voor zowel de chemische industrie als de voedingsmiddelen industrie, en heeft twee vestigingen in Nederland (Rotterdam & Dordrecht), een in Frankrijk (Amiens) en in Spanje (Barcelona). In 2017 gaat de naam Den Hartogh Cleaning over naar Boasso Global.

Quality met als hoofdkantoor Tampa, Florida, is door haar volledige dochteronderneming, Quality Carriers, Inc., het grootste chemische bulk-logistieke netwerk in Noord-Amerika. Quality is marktleider in intermodale tankcontainers en depotdiensten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa door haar volledige dochteronderneming, Boasso Global.

Den Hartogh Logistics, met hoofdkantoor in Rotterdam, is een toonaangevende leverancier van bulk logistieke dienstverlening aan de voedingsmiddelenindustrie en de Chemische, Gas, Polymeer en (Droge Bulk) industrie. Veiligheid en operationele excellence zijn ingebed in zijn cultuur. Het bedrijf kent de waarde van netwerken en partnerschappen, en zoekt samen met haar klanten en leveranciers SMART logistieke oplossingen. Den Hartogh is aanwezig in alle regio's van de wereld, met vestigingen in 36 verschillende locaties. Het bedrijf heeft meer dan 1.500 medewerkers in dienst; haar state-of-the-art apparatuur omvat 19.111 tankcontainers, 6.700 containers, 400 tankwagens en 530 vrachtwagens.

IMAP Netherlands (voorheen IMAP DB&S) met kantoren in Amsterdam en Rotterdam, heeft Verkoper Den Hartogh begeleid bij de transactie. IMAP Netherlands biedt opdrachtgevers financieel en strategisch fusie,-overname en corporate finance advies.

Het dealteam wat Den Hartogh adviseerde bestond uit; Remco Schouten, Cees van Vliet en Remco van Gulijk. "IMAP Netherlands (voorheen IMAP DB&S) is trots dat we de gerenommeerde familieonderneming Den Hartogh hebben geadviseerd bij deze transactie. Door de focus op de logistics activiteiten is het afstoten van Den Hartogh Tankcleaning een logische stap met name na de overname van Interbulk in 2016.

Door de internationale omvang van de overname kregen we te maken met een complexe niet alledaagse transactiestructuur. We zijn samen met onze opdrachtgever goed in staat gebleken een passende vorm te vinden voor de overname van de vestigingen in Frankrijk, Spanje en Nederland."