Clicky


VSDV Transportgroep neemt Peeters Vervoercentrale over

VSDV Transportgroep neemt Peeters Vervoercentrale over
21-04-2017 14:05 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ZWAAGDIJK - De Van Straalen De Vries Transportgroep uit Zwaagdijk-Oost heeft recentelijk Peeters Vervoercentrale uit Amsterdam overgenomen.

Volgens Robert Van Straalen, algemeen directeur van de VSDV Transportgroep, past deze overname bij de verdere intensivering van hun fijnmazige distributieactiviteiten binnen de Benelux en de rest van Europa.

Door bemiddeling van Sjors Jepkema van Transport en Logistiek Nederland (TLN) zijn beide partijen met elkaar in gesprek geraakt. Beide bedrijven kwamen door deze gesprekken tot de conclusie dat ze elkaar goed kunnen aanvullen in de vervoerstaken zoals die worden uitgevoerd. Al in een eerder stadium werd door de Van Straalen De Vries Transportgroep de samenwerking met Palletways GmbH Europe geïntensiveerd voor de regio Noord-Holland alsmede een deel van Flevoland.

Goede reputatie

Peeters Vervoercentrale heeft een zeer goede reputatie op het gebied van stadsdistributie en fijnmazige distributie binnen West-Nederland en kan haar crossdocking activiteiten goed verzorgen, waarbij het netwerk van Palletways de aansluiting geeft op hun expres gepalletiseerde distributiediensten binnen Europa. De huidige eigenaar van Peeters Vervoerscentrale, Sef Peeters, blijft volledig betrokken bij de onderneming en zal de dagelijkse leiding in Amsterdam blijven voeren.

Zestal locaties

De Van Straalen de Vries Transportgroep is met een zestal locaties binnen Nederland met name actief in winkeldistributie, bloemen-, groente- en overig agrarisch en geconditioneerd transport alsmede het transport van afzetcontainers. Begin 2016 werd de samenwerking met Kuiper & Zn Transport te Heerhugowaard aangegaan.

Medio 2016 werden Van Staaveren Internationaal Transport BV te Amsterdam en Sprenkeling Transport te Egmond aan den Hoef aan de Van Straalen De Vries Transportgroep toegevoegd. Op dit moment bestaat de Van Straalen Transportgroep uit een wagenpark van 250 trekkende eenheden en 400 enthousiaste medewerkers.