Clicky


Amerongen Kamphuis kiest voor Volvo FH Fuel&Performance Concept

Amerongen Kamphuis kiest voor Volvo FH Fuel&Performance Concept
20-04-2017 11:12 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BARNEVELD - Harbers Trucks Barneveld heeft onlangs de eerste twee Volvo FH 460 Globetrotters aan Amerongen Kamphuis B.V. geleverd. Het betreft Fuel&Performance Concept trucks die worden ingezet voor het groupagetransport door Noordwest en Midden-Europa. Vooral de prestaties en het zuinige verbruik van de Volvo FH Fuel&Performance Concept trucks waren voor Amerongen Kamphuis reden voor Volvo Trucks te kiezen.

Amerongen Kamphuis is al meer dan 75 jaar een vertrouwd gezicht binnen West-Europa. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in nationale en internationale distributie van geconditioneerde goederen. De toegevoegde waarde zit in het bundelen van verschillende zendingen via eigen op- en overslag van meerdere opdrachtgevers en deze op de juiste plaats, de juiste tijd en onder de juiste condities af te leveren, oftewel ’bringing food together’.

Het eigen groupagenetwerk loopt door een groot deel van Noordwest en Midden-Europa. “Met een wagenparkgrootte van 100 trekkende eenheden en 125 getrokken eenheden is een goede brandstofefficiency voor ons ontzettend belangrijk. Dit mag echter niet ten koste gaan van de gemiddelde snelheid. Tijd kan namelijk van essentieel belang zijn voor onze transportopdracht, een hoge gemiddelde snelheid is daarom uitermate belangrijk”, aldus algemeen directeur Jan Kamphuis.

”De keuze voor het Volvo Fuel&Performance Concept was daarom snel gemaakt. Deze beschikt namelijk over tal van brandstofbesparende innovaties, zonder concessies te doen aan rijprestaties en snelheid”, vervolgt Jan Kamphuis.

Om brandstof te besparen en tegelijkertijd hoge prestaties te behouden, zijn de trucks voorzien van de nieuwste generatie Euro 6 stap C-motoren met commonrail injectiesysteem en de geïntegreerde intelligente Volvo I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak.

Andere factoren die daarnaast bijdragen aan een lager brandstofverbruik zijn I-See met I-Cruise en de aerodynamische verbeteringen die zijn aangebracht. Daarnaast zijn de trucks voorzien van Dynafleet Fuel & Environment en Fuel Advice om de prestaties van de trucks en de efficiency van de chauffeurs te volgen en waar nodig te coachen.