Clicky


Vijf nieuwe Scania's voor Verougstraete

Vijf nieuwe Scania's voor Verougstraete
19-04-2017 19:11 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NEDER-OVER-HEEMBEEK(B) - Het transportbedrijf Verougstraete Bvba uit Zomergem mag zonder meer een fervente aanhanger van de Scania filosofie genoemd worden. En dit al sinds de jaren ’50. Het is dus niet verrassend dat dit bedrijf enkele weken geleden de sleutels overhandigd kreeg van vijf nieuwe Scania R450 New Generation Scania. Deze voertuigen zijn nóg zuiniger dan de huidige generatie.

In 1955 kocht de onderneming zijn allereerste Scania. Sindsdien is het Zweedse merk prominent en permanent aanwezig in het wagenpark van het Zomergemse bedrijf. Jacky Martens staat samen met zijn broers Franky en Nico aan het hoofd van het transportbedrijf. Hij verwoordt het als volgt: “Sinds 1955, het jaar waarin onze vader zijn eerste Scania kocht, zijn we trouw gebleven aan het merk. Momenteel rijden er 40 Scania’s in ons bedrijf. Op twee voertuigen na, bestaat ons wagenpark volledig uit voertuigen van het Zweedse merk.”

Verougstraete verzorgt het transport van, onder meer, paletten, walsdraad, hout, papier, etc. Het bedrijf is gespecialiseerd in staaltransporten. Jacky Martens: “De nieuwe R450 Scania’s zullen gebruikt worden voor alle soorten transporten. Ze zullen ingezet worden voor relatief korte ritten naar Noord-Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Dankzij de korte afstanden keren de chauffeurs dezelfde dag nog terug. Deze voertuigen zullen jaarlijks tussen 100.000 en 120.000 km afleggen.”

De reden waarom Jacky Martens en zijn broers zo trouw zijn aan Scania, heeft alles te maken met de kwaliteiten van het Zweedse model. “Als we steevast voor Scania blijven kiezen, is dit in de eerste plaats omdat het uitstekende voertuigen zijn. Het verbruik ligt zelfs nog lager in vergelijking met de R450 van de vorige generatie. Ons verbruik ligt momenteel in de buurt van 28 liter per 100 km, wat toch wel heel zuinig is. Bovendien zijn de chauffeurs zeer tevreden over hun Scania, wat een niet te onderschatten factor is”, aldus Jacky Martens.

De nieuwe R450-voertuigen zijn rondom luchtgeveerd. Jacky Martens legt uit waarom: “Aangezien de voertuigen met integrale luchtvering zijn uitgerust, is het mogelijk om het chassis met 15 cm te verhogen. Dat is bijvoorbeeld interessant op werven of op heuvelachtige wegen.”

Om de voertuigen voluit tot hun recht te laten komen, hebben de chauffeurs de opleidingen in het kader van de code 95 gevolgd. 35 Chauffeurs zullen in de loop van dit jaar een opleiding volgen bij Scania Driver Training.

Voor de levering en de services doet Verougstraete beroep op Scania Drongen en Scania Torhout. Ook hier is er sprake van een langlopende relatie: “Voor onze voertuigen hebben we een onderhoudscontract afgesloten voor vier jaar. We werken reeds jaren tot volle tevredenheid samen met Scania Drongen. Deze concessie levert een voortreffelijke service waarbij wij ons, na al die jaren, nog steeds thuis voelen”, voegt Jacky Martens eraan toe.