Clicky


Transport Deckers koopt opnieuw tien Volvo Trucks FH trekkers

Transport Deckers koopt opnieuw tien Volvo Trucks FH trekkers
18-04-2017 10:09 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BRECHT(B) - Transport J. Deckers heeft onlangs tien nieuwe FH-trekkers van Volvo Trucks in gebruik genomen en heeft opnieuw een bestelling van 10 Volvo FH geplaatst. Het tanktransportbedrijf uit Brecht is al sinds de oprichting in 1964 een trouwe klant van het Zweedse merk. De eerste vrachtwagen, een Volvo 495, bestaat nog steeds en heeft kort geleden nog een volledige restauratiebeurt gekregen.

De nieuwe trekkers - van het type FH4 4x2 - hebben een vermogen van 500 pk. "Ze worden immers niet alleen ingezet in het internationale transport van gevaarlijke goederen naar de buurlanden en landen op middellange afstand zoals Denemarken, maar soms ook in de rest van Europa", zegt Sven Deckers, de zaakvoerder van het bedrijf.

Dat is opmerkelijk, omdat - onder druk van de Oost-Europese concurrentie - veel Belgische transportbedrijven geen verre trajecten meer afleggen. "Wij zetten in op kwaliteit, niet alleen op het gebied van rollend materieel, maar ook op dat van chauffeurs. Zo maken wij het verschil. Het is niet altijd evident om op de lange afstanden actief te zijn, maar wij slagen er toch in, bijvoorbeeld wanneer een opdracht zeer goed moet uitgevoerd worden of wanneer ze dringend is", aldus Deckers.

Gespecialiseerd in gevaarlijke goederen

Transport Deckers is al sinds einde jaren 1980 gespecialiseerd in ADR-tanktransport. Hiervoor beschikt het bedrijf over een dertigtal zeer moderne tankwagens. "Wij hechten groot belang aan de veiligheid. Daarom zijn de nieuwe tankopleggers bijvoorbeeld ‘ground operated'. Dit betekent dat de chauffeur niet meer bovenop de tank moet klimmen", legt Sven Deckers uit.

"De nieuwe trekkers hebben allemaal een cabine in luxe-uitvoering. Toch zijn ze 300 kilo lichter dan de standaard trekkers", zegt Marc Voets, verkoper van Volvo Trucks-dealer Garage Kant. Sven Deckers beaamt: "Dankzij de nieuwe trekkers en tankopleggers kunnen wij, binnen de 40 tonslimiet, 25 ton lading meenemen." Naast de speciale uitrusting voor de chauffeurs hebben de nieuwe voertuigen een totaal veiligheidspakket, inclusief dodehoeksysteem.

Eerste truck bestaat nog

Met de nieuwe trekkers erbij telt de vloot van Transport Deckers nu 26 eenheden. Op één uitzondering na, zijn het allemaal Volvo Trucks. "Mijn grootvader Jan richtte het transportbedrijf op in 1964, maar was tien jaar eerder al met een tweedehandsvrachtwagen begonnen met het vervoer van stro en pulp. Die eerste activiteit was verbonden aan een maalderij. Zijn eerste nieuwe vrachtwagen kocht hij in 1959: een Volvo Trucks type 495. Ons bedrijf heeft ze nog altijd. Die koesteren we en hebben we onlangs een mooie restauratiebeurt gegeven", aldus Sven Deckers.

"Ik vertegenwoordig de derde generatie", vertelt hij nog. Hij volgde zijn vader Jos en oom Achiel op. "Hoe ik naar de toekomst toe kijk? Nog meer inzetten op specialisatie. En nog meer op kwaliteit. Alleen zo is het mogelijk om het verschil te maken met onze concullega's die goedkopere chauffeurs inzetten", klinkt het tot slot.