Clicky


Verstappen valt uit in Grand Prix van Bahrein

Verstappen valt uit in Grand Prix van Bahrein
16-04-2017 18:19 | Sport | auteur ANP

SAKHIR - Voor Max Verstappen is de Grand Prix van Bahrein op een sof uitgedraaid. De Nederlandse Formule-1 coureur viel zondag na dertien ronden uit op het circuit van Sakhir met een kapotte achterrem. Het was een flinke tegenslag na twee veelbelovende resultaten in Melbourne (vijfde) en Shanghai (derde).

De negentienjarige Limburger was voortvarend begonnen aan de derde race van het seizoen. De Nederlander rukte van de zesde startpositie via kundig inhaalwerk op naar de vierde stek in de eerste ronde. Hij passeerde de Fin Kimi Räikkönen van Ferrari en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. "Ik koos de goede lijn in bocht één, waardoor ik goed uit kwam voor de volgende'', vertelde hij op Ziggo Sport.

Verstappen probeerde zelfs de derde plek van de voor hem rijdende Mercedes van Lewis Hamilton aan te vallen. "Ik ben sneller, maar kom er niet langs'', riep Verstappen door de teamradio. Kort daarna dook hij de pits in om van banden te wisselen.

Bij het oprijden van het circuit was hij teruggevallen naar de elfde plek. Hij had nog geen rondje op het verse rubber afgelegd, of de remmen begaven het. "De remklauw linksachter werd veel te warm. Ik remde en toen viel de druk van het pedaal weg. Je hebt dan geen achterrem, waardoor alles op de voorrem aan komt. De wielen blijven dan blokkeren'', lichtte hij zijn schuiver van de baan toe.

Verstappen stapte woedend uit zijn bolide en nam de tijd om even te kalmeren. Zijn boosheid was vooral gericht op de gemiste kans in Bahrein, want hij leek wederom op het podium af te stevenen. "Als ik dat probleem niet had gehad, dan had ik de twee Mercedessen voor kunnen blijven. Op dit circuit was de auto erg goed met de banden. Het is jammer dat het zo afliep.''