Clicky


Verstappen achtste in problematische training

Verstappen achtste in problematische training
14-04-2017 19:37 | Sport | auteur ANP

SAKHIR - Max Verstappen heeft vrijdag tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Bahrein de achtste tijd geklokt. De coureur van Red Bull stond tijdens de avondsessie lang in de pits vanwege schade aan de bodemplaat van zijn bolide. De oorzaak bleek een afgebroken onderdeel van de Mercedes van Valtteri Bottas waar Verstappen overheen reed.

Bottas raakte onderweg de zogeheten T-wing kwijt, een extra vleugeltje vlak voor de achtervleugel. "Ze moeten die dingen verbieden, ze zijn gevaarlijk'', mopperde teambaas Christian Horner van Red Bull. Omdat monteurs lang nodig hadden om de schade te herstellen, kon Verstappen slechts achttien rondjes rijden, waarvan de snelste in 1.32,245 ging. De negentienjarige Nederlander was daarmee bijna een seconde langzamer dan Sebastian Vettel, die net als in de eerste training de beste tijd neerzette.

De Duitse coureur van Ferrari reed 28 rondes over het circuit van Sakhir, dat baadde in het kunstlicht. Vettel was met 1.31,310 de snelste coureur van de dag. Voor de Duitser, die samen met Lewis Hamilton aan kop gaat in het WK, verliep de tweede training ook niet helemaal vlekkeloos. Het elektrische systeem haperde tijdens een ronde, waardoor Vettel ineens snelheid verloor en vlak voor de pits stilviel. Na een korte reparatie aan de Ferrari kon hij al snel weer de baan op.

Verstappen had tijdens de eerste vrije training de derde tijd geklokt, achter Vettel en Daniel Ricciardo. Zijn Australische teamgenoot werd in de avondsessie derde. Ricciardo was met 1.31,376 een fractie langzamer dan Vettel en Bottas (1.31,351).

De Belg Stoffel Vandoorne werd opnieuw geplaagd door problemen aan zijn McLaren en kon slechts acht rondjes rijden.