Clicky


GLS neemt overnight-pakketdienst Postal Express over

GLS neemt overnight-pakketdienst Postal Express over
13-04-2017 09:39 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - General Logistics Systems B.V. (GLS) kondigt de overname van de regionale overnight-pakketdienst Postal Express Inc. aan.

Postal Express is een regionale KEP-dienstverlener die actief is in de Amerikaanse staten Washington, Oregon en Idaho. Het bedrijf verzorgt overnight-pakketdiensten, met name voor B2B-klanten uit verschillende sectoren. De overname is een vervolg op de verwerving van Golden State Overnight Delivery Service Inc. (GSO).

"De overname van Postal Express past binnen onze strategie voor een behoedzame en gerichte geografische uitbreiding", licht Rico Back, Chief Executive Officer van de GLS Group, toe.

De koopprijs voor alle aandelen Postal Express bedraagt 13,3 miljoen dollar (ongeveer 12,5 miljoen euro). Het bedrijf wordt voor rapportagedoeleinden binnen GLS geconsolideerd, maar wordt als afzonderlijke onderneming voortgezet. Postal Express heeft in het afgelopen boekjaar dat op 31 december 2016 is geëindigd een omzet van 42 miljoen dollar gerealiseerd en circa 8,7 miljoen pakketten bezorgd.