Clicky


Tien nieuwe DAF's voor Dobbe Transport

Tien nieuwe DAF's voor Dobbe Transport
10-04-2017 18:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ROELOFARENDSVEEN - Dobbe Transport in Roelofarendsveen heeft het wagenpark flink vernieuwd met een tiental DAF’s Euro 6 van de LF-, CF- en XF-serie. De transporteur en logistiek dienstverlener zet de trucks in voor (stads)distributie tot aan internationaal transport van de meest uiteenlopende goederen. De trucks zijn geleverd door dealer BLOM-DSW en volledig uitgevoerd in de huisstijl van het bedrijf. Tevens heeft Dobbe Transport geïnvesteerd in uitbreiding van de op- en overslagcapaciteit met duizend vierkante meter vloeroppervlak en vierduizend extra palletposities.

De vloot van Dobbe Transport omvat zo’n honderd voertuigen, waarvan ongeveer de helft van DAF. De ervaringen zijn goed, ook met de nieuwe Euro 6-trucks. De LF’s doen naar volle tevredenheid dienst in de distributie met gemiddeld 40.000 kilometer per jaar. De CF-modellen draaien mee in de Benelux-distributie en de DAF XF-trekkers zijn voor de grotere afstanden met jaargemiddeldes tot 200.000 kilometer.

"Het vertrouwen is er in DAF en de ervaringen zijn goed, dat speelt zeer zeker mee bij de keuze", aldus Eric Dobbe. "Toegegeven, we letten daarbij vooral sterk op kosten. We kijken naar de reparatie- en onderhoudsgevoeligheid maar ook het brandstofverbruik. We monitoren deze zaken continu. Niet dat we de ervaring van chauffeurs uitvlakken. Ook zij moeten zich thuis voelen in een truck. Overigens geven we veel aandacht aan begeleiding. We stimuleren onze chauffeurs op een positieve manier in hoe ze beter kunnen presteren en efficiënter kunnen rijden, dus tegen lagere kosten."

Al dik 150 jaar actief met transport en logistiek   

Kwaliteit, duurzaamheid en dienstverlening staan centraal bij Dobbe Transport. Al sinds 1845, want zo lang bestaat het familiebedrijf al. De vijfde generatie staat nu aan het roer van de onderneming. Om de groei het hoofd te bieden is geïnvesteerd in uitbreiding van op- en overslagcapaciteit met de bouw van een hal van duizend vierkante meter, negen docks en vierduizend palletposities. De nieuwbouw biedt daarnaast ruimte aan twaalf werkplekken en een multifunctionele vergader- en trainingsruimte. Het nieuwe bedrijfspand heeft het Breeam Excellent certificaat gekregen. Dat betekent dat het gebouwd is met de nieuwste duurzame technieken en materialen en voldoet aan de hoogste criteria op het gebied van duurzaamheid.

Dobbe: "Als logistiek dienstverlener met vestigingen in Roelofarendsveen en Avignon in Frankrijk verzorgen we de opslag, de overslag, het (inter)nationale transport en retail distributie voor klanten. Het gaat om diverse producten die op verschillende wijzen behandeld en vervoerd moeten worden. Ons nieuwe pand is volledig uitgerust voor op- en overslag van gekoelde producten en gevaarlijke stoffen en voldoet aan alle wettelijke eisen op dat gebied."