Clicky


Bentvelzen Transport voegt zeven Mercedes-Benz Actros trekkers toe aan wagenpark

Bentvelzen Transport voegt zeven Mercedes-Benz Actros trekkers toe aan wagenpark
08-04-2017 09:38 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ALPHEN AAN DEN RIJN - Onlangs heeft Bentvelzen Transport de sleutels ontvangen van de eerste nieuwe Mercedes-Benz Actros uit een reeks van totaal zeven trekkers. De trekker is klaargemaakt en afgeleverd door Mercedes-Benz Alphen aan den Rijn.

Deze Actros trekkers zijn voorzien van FleetBoard en de nieuwste veiligheidssystemen SideGuard Assist en Active Break Assist 4. Bentvelzen Transport zal de trekkers inzetten voor supermarktketen Dirk van den Broek.

FleetBoard

Om de Actros en het wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten zijn de trucks voorzien van FleetBoard. Hiermee kan de brandstof-, onderhoudskosten en CO2 aanzienlijk gereduceerd worden. Samen met Bentvelzen Transport zal de FleetBoard Expert van Mercedes-Benz Alphen aan den Rijn de voertuigen volgen en zullen er brandstofbesparingsplannen gemaakt worden.

Veiligheid

Om de risico’s van het personeel, medeweggebruikers en het transport te minimaliseren is de nieuwe Actros voorzien van SideGuard Assist en Active Break Assist 4. SideGuard Assist is gericht op de binnenstedelijke gebieden en houdt de hele lengte van de truck (inclusief trailer) in de gaten. Het waarschuwt de chauffeur met visuele en akoestische signalen als er voetgangers, fietsers, auto’s en statische voorwerpen in de dodehoek dreigen te ‘verdwijnen’.

Daarbij reageert Active Brake Assist 4 op voetgangers en fietsers. Het systeem voert zelf een noodstop uit maar de chauffeur blijft altijd de controle houden. Bijvoorbeeld wanneer een noodstop niet verantwoord is.

Bentvelzen Transport B.V. is opgericht in 1957 en is al ruim 50 jaar een flexibele en betrouwbare transportonderneming met een persoonlijke service en heeft zich, door de jaren heen, gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer over de weg. Het grootste deel van de werkzaamheden bestaan uit “dedicated transport”, voor een aantal vaste opdrachtgevers.

Bentvelzen Transport en Logistiek BV beschikken samen over een modern en goed onderhouden wagenpark van ruim vijftig auto’s. Het wagenpark bestaat uit trekkers, bakwagens en koel/vriestrailers. Al deze voertuigen zijn Euro 5 of Euro 6 gecertificeerd en rijden voornamelijk op nationaal transport, maar ook op omringende landen als Duitsland en België.