Clicky


Havencontroleurs kondigen acties aan

Havencontroleurs kondigen acties aan
06-04-2017 19:02 | Haven Nieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - Medewerkers van havencontrolebedrijven beginnen vrijdag met acties om een betere cao af te dwingen. Voorlopig zal er alleen niet overgewerkt worden, maar vakbond FNV sluit werkonderbrekingen en stakingen voor later niet uit.

Het gaat om een relatief kleine cao, voor zo'n 180 mensen, en niet overwerken lijkt op het eerste gezicht weinig impact te hebben. FNV-bestuurder Asmae Hajjari benadrukt echter dat controleurs van bedrijven als HD Cotterell, SGS Nederland en Henry Bath onder meer verspreid over de Rotterdamse haven actief zijn.

"Zeker in het weekend wordt er normaal veel overgewerkt dus dit betekent dat bepaalde controlewerkzaamheden niet zullen worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen schepen niet geladen of gelost worden en kan het zijn dat het productiesysteem bij een aantal bedrijven vertraging oploopt'', zegt ze.

Volgens Hajjari zijn de werknemers boos over de ,,starre houding'' van hun werkgevers in de onderhandelingen over loonafspraken en duurzame inzetbaarheid. FNV had daarom ook een ultimatum opgesteld, maar dat is vrijdag verlopen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE