Clicky


Gevangenisstraf en boete van ruim 5.000 euro voor Nederlandse vrachtwagenchauffeur

Gevangenisstraf en boete van ruim 5.000 euro voor Nederlandse vrachtwagenchauffeur
06-04-2017 17:36 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

HORSENS(DK) - Voor de rechtbank van het Deense Hornsen is vandaag een 28-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf en een boete van 5.245 euro (38.000 DK). Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee jaar voor het rijden in Denemarken.

De chauffeur ontving dit oordeel vanwege fraude met de bestuurderskaart en de rij- en rusttijden.

De zaak kwam aan het licht op 22 augustus 2016 toen de chauffeur werd gestopt door de Hedensted Oost-Jutland politie. Bij het uitlezen van de tachograaf stuitte de politie op onregelmatigheden en werd een nader onderzoek ingesteld.

Bij dit onderzoek ontdekte men 28 overtredingen en vonden zij een tweede bestuurderskaart op naam van iemand anders. Alle overtredingen hadden betrekking op valsheid in geschifte door gebruikmaking van een officieel document van iemand anders.

De 28-jarige chauffeur bekende alle overtredingen voor de rechtbank. "Hij gaf als reden van zijn gedrag op dat hij de overtredingen gemaakt had om sneller tijd met zijn familie te kunnen doorbrengen", meldt de openbaar aanklager Pernille Moesborg.

Tijdens dezelfde rechtszitting werd de werkgever van de chauffeur, een Nederlandse vervoerder, een boete opgelegd van 138.000 DK, wat omgerekend ongeveer 18.559 euro is. De vervoerder is niet op de zitting verschenen.