Clicky


Chipshol verkoopt weer lap grond bij Schiphol

Chipshol verkoopt weer lap grond bij Schiphol
04-04-2017 09:50 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft weer een deel van zijn gronden rondom Schiphol verkocht. Het gaat om een terrein waar datacenters worden gebouwd, met een oppervlakte van 10 hectare. Twee ontwikkelaars van datacenters, die elk een stuk kopen, tellen er in totaal 35 miljoen euro voor neer.

Chipshol zette de gronden rondom de luchthaven enkele jaren terug te koop. Chipshol-oprichter Jan Poot en zijn zoon probeerden het gebied jarenlang te ontwikkelen. Er moest onder meer een nieuwe stad, 'airport city', worden gebouwd. Maar Schiphol zelf en overheidsinstanties zagen er geen heil in.

Na jaren van juridische procedures deed Chipshol in het najaar van 2015 ook al een flink stuk grond van de hand. Toen ging het om het logistieke Groenenbergterrein dat 21 hectare groot is en waarvoor 38 miljoen euro werd betaald.

Chipshol heeft ten noorden van Schiphol nu nog ongeveer 80 hectare aan gronden in bezit. Mocht de overheid haar bestemmingsplan nog wijzigen, dan wil het bedrijf "te zijner tijd met buitenlandse topontwikkelaars alsnog tot de ontwikkeling van de airport city komen''.