Clicky


Nog vier aanhoudingen na mishandeling homostel Arnhem

Nog vier aanhoudingen na mishandeling homostel Arnhem
03-04-2017 13:26 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - In het onderzoek naar de mishandeling van twee mannen afgelopen weekend in Arnhem heeft de politie nog vier verdachten aangehouden. Het gaat om vier Arnhemmers, één 14-jarige en drie 16-jarigen. De jongens meldden zich zondagavond laat aan het politiebureau in Arnhem. Eerder hield de politie al twee jongens aan.

De slachtoffers, twee mannen van 31 en 35 jaar oud, liepen in de nacht van zaterdag op zondag hand in hand over de Nelson Mandelabrug in Arnhem, toen zij plotseling werden uitgescholden door een groepje passerende jongeren. De slachtoffers werden vervolgens mishandeld. Zij raakten hierbij gewond, één van hen verloor enkele tanden. Direct na het incident heeft de politie in de omgeving gezocht naar de daders; twee jongens konden worden aangehouden. 

In de media is veel aandacht voor deze zaak, de slachtoffers hebben op meerdere plekken hun indringende verhaal verteld. Zij kunnen rekenen op ondersteuning van politieagenten die aangesloten zijn bij het netwerk Roze in Blauw. Deze agenten zijn zelf LHBT-er, en kunnen op verschillende manieren ondersteuning bieden. De politie benadrukt dat het altijd belangrijk is om aangifte te doen, zoals de slachtoffers in deze zaak deden. Ook in minder ernstige zaken is het belangrijk dat de politie weet dat mensen slachtoffer worden van discriminatie. 

De komende dagen richt de recherche zich onder andere op het verhoren van de zes verdachten. Ook wordt er nog gezocht naar camerabeelden.