Clicky


Wederom nieuwe GINAF's voor transportbedrijf Derks uit Bemmel

Wederom nieuwe GINAF's voor transportbedrijf Derks uit Bemmel
30-03-2017 16:01 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BEMMEL - In navolging van vorig jaar zijn er door GINAF Service Ederveen een tweetal voertuigen geleverd aan Transportbedrijf Derks uit Bemmel. De geleverde GINAF voertuigen zijn van het type X 3233, een 6×4 met  een narrow tandem en hydraulische vering. Deze twee GINAF’s zijn specifiek gebouwd voor de firma DERKS uit Bemmel voor het transport van grondstoffen op de terreinen van steenfabrieken.

De voertuigen rijden op een afgesloten terrein en zijn daarom ook niet gekentekend. Door toepassing van het HPVS veersysteem op de beide trekassen kan GINAF een goede compensatie van beide achterassen realiseren. Maar belangrijker nog, een uitermate goede stabiliteit, omdat hellen in bochten standaard voorkomen wordt en tevens het verminderen van “afhoeken” van de band.

Beide voertuigen zijn uitgevoerd met een zijwaardse kipper en hierbij is het een must dat tijdens het kiepen van de grondstoffen, het voertuig niet gaat overhellen naar één zijde. Door middel van de dwars stabilisatie wat geïntegreerd is in het HPVS veersysteem kan dit dus met een standaard optie voorkomen worden. Hiermee kan de klei veilig en eenvoudig zijwaards in de aanvoertrechter gekiept worden.

De aandrijflijn bestaat uit een sterke 410 pk motor en een handgeschakelde ZF 16 versnellingsbak en een standaard DAF tandem.

De firma Gijsbersten uit Woudenberg heeft in eigen huis een bijzondere zij-kieper ontwikkeld voor de firma Derks om efficiënt te kunnen kiepen in de steenfabriek trechters.