Clicky


Negen verstekelingen ontdekt in vrachtwagen bij Hazeldonk

Negen verstekelingen ontdekt in vrachtwagen bij Hazeldonk [+foto]
29-03-2017 10:46 | Overig | auteur ANP

BREDA [update 16:30 uur] - Woensdagochtend zijn na een melding van een Spaanse chauffeur op Hazeldonk in de laadruimte van een vrachtwagen geladen met spitskool negen volwassen mannen aangetroffen. Het gaat om zeven Iraakse koerden en twee Afghaanse mannen.

Ze werden net als de chauffeur overgebracht naar een bureau in Breda alwaar ze zijn gehoord door medewerkers van AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel. De verstekelingen willen graag naar Groot-Brittannië en vragen geen asiel aan in Nederland. Zij keren terug naar het land van herkomst Frankrijk.

Vanmorgen sloeg een Spaanse chauffeur van een trekker met oplegger alarm bij een restaurant op Hazeldonk. Hij had van passerende collega’s begrepen dat er verstekelingen in zijn laadruimte zaten. Eén van de vreemdelingen belde zelf tijdens de rit naar de politiemeldkamer in Antwerpen.

Kennelijk zagen ze op een mobieltje dat de vrachtwagen niet richting een zeehaven maar naar Nederland reed. De chauffeur was op weg naar Velp om daar zijn goederen te lossen.