Clicky


Wigchers koopt 27.000 vierkante meter bedrijventerrein in Schoonoord

Wigchers koopt 27.000 vierkante meter bedrijventerrein in Schoonoord
28-03-2017 11:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SCHOONOORD - Wigchers Beheer BV uit Schoonoord kocht gisteren alle beschikbare kavels van het bedrijventerrein in Schoonoord. De firma Wigchers gaat het terrein van ruim 27.000 vierkante meter zelf ontwikkelen en uitgeven.

Wigchers Beheer BV uit Schoonoord kocht gisteren alle beschikbare kavels van het bedrijventerrein in Schoonoord. De firma Wigchers gaat het terrein van ruim 27.000 vierkante meter zelf ontwikkelen en uitgeven. Het al bebouwde deel van de Maatschappijweg in Schoonoord is voor een groot deel al in het bezit van de transport-tak van Wigchers. Met het nog beschikbare en wel bouwrijp gemaakte gedeelte gaat Wigchers aan de slag.

Louwrens Wigchers is een bekende ondernemer in Schoonoord en daar buiten. De opa van Louwrens (ook Louwrens) startte in 1905 het transportbedrijf. Op dit moment runt de vierde generatie Wigchers, dochter Hedy en zoon Jaap, het familiebedrijf.

De familie Wigchers ziet kansen in het naastgelegen bedrijventerrein. Hedy: “Er is al jaren geen kavel verkocht en we vinden het jammer dat er geen schot in zit. Met deze overname willen we graag met name de lokale bedrijven de kans geven om nieuw te bouwen of te huren.”

Naast de verkoop van kavels voor nieuwbouw wil de firma Wigchers ook zelf bedrijfslocaties bouwen en deze verhuren.

“Dit doen we ook al in Emmen, Hoogeveen en Coevorden. Mooi dat we dit nu ook in Schoonoord kunnen doen. Voor sommige bedrijven is de investering voor nieuwbouw nu eenmaal te groot. We denken dat zij eerder uitbreiden en verhuizen als ze de investering niet zelf hoeven te doen, maar voorlopig een pand kunnen huren”, aldus Hedy Smit-Wigchers.

Wethouder Jan Zwiers is blij met deze verkoop. “Het is misschien een wat ongebruikelijke aanpak, maar het past heel goed in onze werkwijze om meer samen met onze inwoners te doen en te kijken wat goed is voor de omgeving. Met het netwerk van de familie Wigchers is de kans veel groter dat er activiteit op het bedrijventerrein gaat plaatsvinden en uiteindelijk heeft Schoonoord daar baat bij. Hier helpen we Schoonoord mee verder en dat is wat we graag willen.”

Gemeente Coevorden en Wigchers gaan ook samenwerken voor de werkgelegenheid in de omgeving. Jan Zwiers: “De firma Wigchers zet zich al in voor de werkgelegenheid, maar in deze overeenkomst hebben we vastgelegd dat we nog meer samen willen doen om werkzoekenden op te leiden en aan een baan te helpen.”