Clicky


CNV-Kaderleden wijzen eindbod Cao Goederenvervoer af

CNV-Kaderleden wijzen eindbod Cao Goederenvervoer af
28-03-2017 11:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Op zaterdag 25 maart heeft de cao-commissie van CNV vakmensen het eindbod van TLN/VVT besproken. Vrijwel unaniem is men van mening dat dit eindbod van tafel moet. Vooral oudere en loyale werknemers gaan er op achteruit.

"De invoering van de chauffeurstoeslag en de verlaging van de toeslag voor overuren gaat te veel geld kosten. Het bedrijfsrisico wordt weer afgeschoven op de werknemer", aldus CNV Vakmensen.

Speciaal voor werknemers die vallen onder de cao Goederenvervoer Nederland (cao KNV) wordt op zaterdag 1 april een bijeenkomst georganiseerd in Utrecht. Op 1, 8 en 22 april worden eveneens bijeenkomsten georganiseerd voor werknemers bij TLN-bedrijven.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt het eindbod van TLN/VVT besproken. Aan de aanwezige CNV Vakmensenleden zal gevraagd worden om te stemmen over het eindbod. Als meer dan driekwart van de aanwezige leden het eindbod afwijst en bereid is om over te gaan tot het voeren van acties kan er een ultimatum naar TLN gestuurd worden. Na het verlopen van het ultimatum kan overgegaan worden tot het voeren van acties, waaronder stakingen.