Clicky


Grootschalige verkeerscontrole in Utrecht: 1627 processen-verbaal

Grootschalige verkeerscontrole in Utrecht: 1627 processen-verbaal
27-03-2017 16:50 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Maandagochtend vond een grootschalige verkeerscontrole plaats op verschillende plaatsen in Utrecht. In totaal zijn 1627 processen-verbaal opgemaakt en zijn 2 rijbewijzen ingevorderd, meldt de politie.

Rond 04.15 uur werd met behulp van videoauto’s en videomotoren gesurveilleerd. Daarnaast werden op zowel provinciale wegen als op de wegen in de bebouwde kom radar voertuigen opgesteld. Op de Einsteindreef werden 246 overtreders geconstateerd waarbij de hoogst gemeten snelheid 76 km per uur was waar 50 km was toegestaan.

Op de Weg der Verenigde Naties zijn in totaal 1305 overtreders geconstateerd waarbij de hoogst gemeten snelheid 154 km per uur was waar 50 km is toegestaan. Via de lasergun kregen 19 bestuurders een bekeuring wegens een snelheidsovertreding en van 2 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Op de Zuilense Ring werden 6 overtredingen waargenomen waarbij de hoogst gemeten snelheid 154 km per uur was waar 100 km is toegestaan. Daarnaast werd een bestuurder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en een bestuurder voor onjuist gebruik van kentekenplaten.

Bij deze actie werden door de videosurveillance nog een 48 proces-verbalen opgemaakt voor onder andere rijden door rood licht, bumperkleven en niet handsfree bellen.