Clicky


Brand verwoest villa drugscrimineel

Brand verwoest villa drugscrimineel
26-03-2017 10:19 | Binnenland | auteur ANP

ETTEN-LEUR - De villa van drugscrimineel Johan V. in Etten-Leur is in de nacht van zaterdag op zondag verwoest, waarschijnlijk door een aanslag. Rond 01.00 uur brak brand uit in het huis nadat buurtbewoners knallen hadden gehoord. Het vuur is vermoedelijk veroorzaakt door de explosies en vanwege de omstandigheden gaat de politie uit van opzet, zei een woordvoerder zondag. Ook advocaat Maarten Pijnenburg van Johan V. gaat uit van een aanslag, zei hij in een reactie. De bewoners waren niet thuis en er raakte niemand gewond.

Het huis aan de Ouwer in Etten-Leur is eigendom van Johan V. (52) die vanwege zijn betrokkenheid bij de invoer van een grote hoeveelheid cocaïne via de Rotterdamse haven anderhalve week geleden werd veroordeeld tot vier jaar celstraf. Er was tegen hem acht jaar cel geëist. Zijn zaak houdt verband met de corrupte douanier Gerrit G. die de verdachten in de cocaïnezaak tegen betaling gevoelige informatie over de werkwijze van de douane in het Rotterdamse havengebied gaf. De zaak tegen Gerrit G. loopt nog.

Johan V. zit sinds vorige week weer in de gevangenis vanwege zijn veroordeling en was daarom niet thuis. Zijn gezinsleden waren er evenmin.

Advocaat Pijnenburg vermoedt dat de aanslag te maken heeft met de cocaïnezaak waarin Johan V. betrokken was. De man uit Etten-Leur heeft in het drugsproces verklaringen afgelegd over een aantal medeverdachten en dat heeft mogelijk kwaad bloed gezet. De raadsman denkt dat Johan V. daarom ook werd bedreigd.

In 2014 waren bij het huis ook al twee auto's in brand gestoken.