Clicky


'De Mol, staak strijd om Telegraaf'

'De Mol, staak strijd om Telegraaf'
24-03-2017 00:27 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De redactieraad van De Telegraaf wil dat John de Mol stopt met zijn pogingen de Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen. In een brief aan de mediamagnaat zegt de raad donderdag dat TMG op dit moment het meest gebaat is bij rust en dat die er "met een eventuele voortzetting van de overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis/VPE beslist niet zal komen".

Volgens de redactieraad heeft TMG, en met name De Telegraaf, de afgelopen maanden flink te lijden gehad van de overnamestrijd tussen Talpa - het mediabedrijf van De Mol - en het Vlaamse Mediahuis. TMG wil in zee gaan met de Belgen, ondanks dat De Mol een hoger bod heeft uitgebracht.

De Mol ving eerder deze week bot bij de Ondernemingskamer in Amsterdam. Hij probeerde via de rechter een plek af te dwingen aan de onderhandelingstafel bij TMG, maar de rechter ging daar niet in mee. De Mol kondigde daarop aan zich te beraden op nieuwe stappen.

De redactieraad van De Telegraaf vraagt De Mol daarvan af te zien. "Wij hopen (..) dat jij je als belangrijke aandeelhouder aansluit bij onze conclusie dat, na de uitspraak van de Ondernemingskamer gisteren, het begraven van de strijdbijl het beste is voor TMG". Talpa heeft een belang van 26,72 procent in TMG.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions