Clicky


Parket bevestigt vondst wapens Antwerpen

Parket bevestigt vondst wapens Antwerpen
23-03-2017 16:26 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - De man die donderdag met grote snelheid door een winkelstraat in Antwerpen reed had steekwapens, een riotgun en een bus met onbekende inhoud in zijn kofferbak. Dat bleek bij onderzoek van het voertuig door explosievenexperts, meldt het federaal parket.

De bestuurder was Mohamed R., een 39-jarige Fransman van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij woont in Frankrijk, aldus het parket. Over zijn motieven is nog niets bekendgemaakt. Het parket zegt in het belang van het onderzoek voorlopig geen verdere informatie te geven.

Mogelijk wilde R. een aanslag plegen. De korpschef kondigde op een persconferentie aan dat op drukke punten in de stad extra agenten en militairen worden ingezet.

Voetgangers moesten rond 10.45 uur op de Meir opzijspringen voor de auto met Frans kenteken, maar er zijn geen gewonden gevallen. Toen militairen hem wilden tegenhouden, vluchtte hij. De politie zette direct de achtervolging en wist de bestuurder aan te houden op de Sint-Michielskaai.

Burgemeester Bart De Wever prees op een persconferentie het professionele optreden van de politie. De afdeling terrorisme van de federale politie heeft het onderzoek overgenomen. De explosieven opruimingsdienst onderzoekt de auto verder.

Premier Charles Michel liet weten dat de regering de situatie op de voet volgt. "We blijven waakzaam. Onze veiligheidsdiensten leverden uitstekend werk in Antwerpen, bedankt.''