Clicky


27 nieuwe DAF XF 440FT voor ITC Holland

27 nieuwe DAF XF 440FT voor ITC Holland
22-03-2017 10:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OSS - ITC Holland Transport investeert flink in vernieuwing van het wagenpark. Het bedrijf heeft maar liefst 27 nieuwe DAF’s XF440 FT met Space Cab aangeschaft ter vervanging van een serie zeven jaar oude DAF’s met een prima staat van dienst. Mede daarom heeft ITC Holland Transport opnieuw gekozen voor DAF. Dealer Allers Bedrijfswagens Oss BV heeft de eerste nieuwe XF’s inmiddels afgeleverd.

"We vervangen 25 DAF’s die de afgelopen zeven jaar hun visitekaartje hebben afgegeven’, vertelt Dominicus van Schaick, directeur-eigenaar van ITC Holland Transport. ‘Ze blonken uit door hun lage kilometerkostprijs en geringe storingsgevoeligheid. Verder bevallen de drie nieuwe DAF XF440 FT-trekkers die we vorig jaar hebben ingezet erg goed."

Van Schaick prijst ook de modificaties die de DAF’s uitermate geschikt maken voor vervoer van vloeibare levensmiddelen, waarin het in Oss gevestigde bedrijf is gespecialiseerd. Modificaties zijn onder meer de aluminium velgen en luchtketels om het eigen gewicht van de trekkers laag te houden. Ook de geautomatiseerde AS-tronic-versnellingsbak met software voor het vervoer van vloeistoffen is een pluspunt. "De chauffeurs zijn bijzonder tevreden over het rijgedrag, maar ook over het comfort in de cabine en de uitstraling."

ITC Holland Transport zet hoog in op kwaliteit, zo maakt Dionne van Schaick duidelijk. Zij is de dochter en rechterhand van directeur Dominicus van Schaick. Dionne: "Juist bij het vervoer van levensmiddelen als vruchtensappen, plantaardige oliën en vetten verwachten onze klanten dat chauffeurs vakkundig zijn en ook de taal spreken. Daarom hebben wij ook louter chauffeurs in dienst volgens de Nederlandse cao."

Dionne is inmiddels ruim een jaar fulltime werkzaam bij ITC Holland Transport. Daarvoor was zij ook al regelmatig te vinden in de onderneming, zodat de keuze om na haar studie (onder meer Financieel Management aan Nyenrode) in het bedrijf te stappen, niet meer dan logisch was.

Dionne: "DAF past prima in ons kwaliteitsstreven. De trucks en dealer Allers Bedrijfswagens maken dat in de praktijk waar. In een straal van zo’n vierhonderd kilometer rond onze vestiging gaat vervoer vooral per trekker-tankcombinatie. Bij langere afstanden gaat dat gedeeltelijk ook met tankcontainers per spoor. Nu vooral naar bestemmingen in Italië, Oostenrijk en Engeland. Maar voor de toekomst kijken we ook naar uitbreiding van intermodaal vervoer naar het oosten van Europa", besluit Dionne.

De roots van ITC Holland Transport reiken terug tot de jaren twintig van de vorige eeuw. Toen werd het bedrijf onder de naam Linders opgericht in het Noord-Brabantse Reek. Na de Tweede Wereldoorlog concentreerde de onderneming zich op het vervoer van melk en later van veel meer vloeibare levensmiddelen. Op de thuisbasis in Oss maakt ITC Holland Transport gebruik van een eigen reinigingsinstallatie voor het schoonmaken van de tanks.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions