Clicky


Dollemansrit door Almelo eindigt met schoten

Dollemansrit door Almelo eindigt met schoten
19-03-2017 09:52 | Binnenland | auteur ANP

ALMELO - Volgens de politie in Almelo is het een wonder dat tijdens een wilde achtervolging door de stad in de nacht van zaterdag op zondag geen slachtoffers zijn gevallen. Een 38-jarige man veroorzaakte "levensgevaarlijke situaties'' door met hoge snelheid door het centrum te scheuren, waar veel uitgaanspubliek op de been was. Uiteindelijk botste de bestuurder tegen een rij geparkeerde auto's.

Hij ging er te voet vandoor, maar werd even later toch opgepakt. Daar waren pepperspray en meerdere waarschuwingsschoten voor nodig.

De achtervolging begon toen agenten een auto zagen rijden waarvan ze wisten dat die regelmatig wordt bestuurd door een "bekende veelpleger zonder rijbewijs''. Ook twee andere inzittenden, van 19 en 21 jaar, zijn gearresteerd. De politie heeft bloed afgenomen van de bestuurder, omdat hij mogelijk onder invloed was van drugs. Alle drie de mannen in de auto bleken ook een "behoorlijke hoeveelheid'' drugs bij zich te hebben.

De materiële schade is ook behoorlijk: in totaal raakten vijf geparkeerde auto's gehavend. Ook de vluchtauto en een politiewagen kwamen er niet ongeschonden vanaf.